Stedelijke bergen
Valley Amsterdam: MVRDV ontwerpt stedelijk bouwblok van de toekomst
GROEN STADSBLOK

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? MVRDV biedt het antwoord met het trendsettende Valley-gebouwencomplex op de Amsterdamse Zuidas. Met de speelse signatuur die kenmerkend is voor het Nederlandse architectenbureau, ontwierpen zij innovatieve, dichtbegroeide stadslandschappen waarin stedelijk leven, wonen en werken op een unieke manier in elkaar overvloeien. Een essentieel ontwerpkenmerk was ook een maximale verbinding van de wooneenheden met de buitenruimte: Dit werd onder meer bereikt met glazen vouwwanden van Solarlux.


Bekijk hier het interview met projectmanager André Jansen

 

Solarlux-cero-JazzHall
Stadstuin voor ontspanning

De architecten van MVRDV zijn erin geslaagd om privé- en openbare ruimtes op een buitengewone manier te verbinden. Door elkaar lopende voetpaden leiden vanaf straatniveau via talrijke trappen en terrassen naar een het hele jaar door groene stadstuin op de 4e en 5e verdieping. Hieraan dankt het gebouwencomplex zijn naam: Vallei.

INDIVIDUEEL WONEN DANKZIJ PARAMETRISCH DESIGN

Met behulp van een parametrisch ontwerp werden 200 individuele appartementen met verschillende plattegrondtypes en afmetingen ontworpen. Om een buitenruimte te behouden in de woningen zonder eigen terrassen of buitenzitjes, werden de Ecoline en Highline glazen vouwwandsystemen van Solarlux gebruikt in alle drie de woontorens.

cero Solarlux: JazzHall, Konzertraum an der HfMT Hochschule für Musik und Theater in Hamburg
INDIVIDUALITEIT TOT IN HET RAAMDETAIL

Dankzij het "parametrisch ontwerp" worden alle Solarlux vouwwanden op maat gemaakt. De 23 speciale constructies bestaan uit 5 tot 8 afzonderlijke elementen en "lopen" over één of zelfs twee hoeken. De hoeken zijn even specifiek als de gehele gevelgeometrie: zij variëren tussen 100, 110, 120, 130 of 140 graden.

.BFDBBEFBC a:hover { background: #fff !important; color: #d51130 !important; }
cero Solarlux: JazzHall, Konzertraum an der HfMT Hochschule für Musik und Theater in Hamburg
Frankfurter Allee - Balkonverglasung
ONBELEMMERD UITZICHT IN DE SPIEGELGEVEL

Als contrast met de grillig ogende binnengevels van de woontorens is de buitenste schil van het gebouw glad en gespiegeld. In overeenstemming met dit ontwerp werden de binnenbalkons, die maximaal 3,60 meter lang zijn, uitgerust met het SL 25 schuif-draaisysteem van Solarlux, dat bescherming biedt tegen geluid en weer.

.EDCCFCDBE a:hover { background: #fff !important; color: #d51130 !important; }

Ecoline & Highline - bekroond design

AWARDS

Meer weten?
Neem direct contact op!
André Jansen
Accountmanager projecten
Nu bestellen: De Balkonbeglazing-brochure
Wilt u nog meer informatie over de verschillende systemen en de technische specificaties van onze balkonbeglazingen? Bestel dan onze uitgebreide productbrochure. Vul uw emailadres in en u ontvangt een digitale versie van onze brochure.