Serre: Uitbreiding van de ruimte-Jarenvijftighuis
“Met de aanbouw van de serre zijn we erin geslaagd het uiterlijk van ons huis totaal te veranderen en een ander levensgevoel te creëren. Daar zijn we best een beetje trots op.”
De familie Niermann, Osnabrück
MOGELIJKHEDEN HERKEND MET SERRE

Meer ruimte voor het hele gezin. Of toch wachten met de renovatie tot de kinderen het huis uit zijn? Voor de familie Niermann uit de buurt van Osnabrück was dat geen moeilijke beslissing. Want met de uitbouw van de jarenvijftigwoning wilde het echtpaar niet wachten tot de kinderen het nest zouden verlaten. En daarom besloot het stel nu al in het eigen huis te investeren en als gezin van het resultaat te genieten. Begrijpelijk: de keuken van slechts 14 m² werd langzamerhand te klein voor het vierkoppige gezin en zo ontstond de wens meer bewegingsruimte binnen de eigen muren te creëren. En er was nog iets anders dat de familie ertoe aanzette na te denken over een aanpassing aan het huis. “Via onze keuken kom je meteen op ons terras”, vertelt mevrouw Niermann. Geen wonder dat het gezin een verbinding wilde creëren tussen tuin en woonruimte. Zoekend naar een geschikte oplossing was het gezin het snel eens:  een serre zou de keuken perfect uitbreiden en – als hij royaal geopend zou kunnen worden – tegelijkertijd de tuin betrekken bij het totale concept van het gebouw. 

Familie Niermann vor ihrem Wintergarten
Over de verbouwing

Voor de Niermanns was het van belang dat de aanbouw zich harmonieus en onopdringerig in de bestaande architectuur van het huis zou voegen. Zo werden twee buitenwanden met opzet verlengd. Deze omsluiten nu de uitbreiding van de woonruimte en zorgen voor een vloeiende overgang van de oude naar de nieuwe bouwsubstantie. Bovendien neemt de serre de bestaande dakhelling van het huis over, zodat de moderne serre er als een perfecte verlenging uitziet. De rechter buitenwand van het huis werd slechts deels geopend. Zo is een gezellige nis ontstaan. Het kookgedeelte met het fornuis bevindt zich nog steeds op dezelfde plek. Maar nu is het met het eetgedeelte verbonden door middel van een doorgeefluik – nog een verbinding tussen oud- en nieuwbouw.

Wintergarten SDL Akzent Plus, Frau sitzt auf Terrasse
Perfecte temperaturen

Om ervoor te zorgen dat ook het klimaat in de serre altijd aangenaam is, is de glazen aanbouw voorzien van twee elektrisch aangedreven dakramen met speciaal zonreflecterend glas. “Een luifel biedt extra beschutting op zonnige dagen. En op koudere dagen zorgt onze vloerverwarming voor aangename temperaturen”, vertelt de opdrachtgeefster. Voor extra toevoer van frisse lucht zorgt de glazen vouwwand. De flexibele glazen elementen kunnen naar wens worden geopend of gesloten. En zo lijkt de geopende serre haast een overdekt terras, dat naadloos overloopt in de woonruimte. 

Meer informatie over de serres van Solarlux vindt u hier.

Nu bestellen: De Serre-brochure
Wilt u nog meer informatie over de verschillende systemen en de technische specificaties van onze serres? Bestel dan onze uitgebreide productbrochure. Vul uw emailadres in en u ontvangt een digitale versie van onze brochure.