Vinterhage i Surhuisterveen

Gjennomtenkt ned til den minste detalj

Varmeeffektiv og åpen med flott lysinnfall: Vinterhagen fra Solarlux fungerer som en komplettløsning for denne moderniseringen i Nederland.

Fra 70-talls eiendom til moderne enebolig: I Surhuisterveen, en landsby i den nederlandske provinsen Friesland, moderniserte en familie sitt nye hus for å bringe mer dagslys inn i hjemmet sitt. Allerede ved huskjøpet var det klart at det skulle bygges en vinterhage. Fra den grunnleggende ideen om lyse boarealer, oppsto det mange flere ønsker i den åtte måneders byggefasen, som kunne settes ut i live med et glasspåbygg.

 

Gjennomsiktig varmebro

De gamle vinduene og balkongen med renoveringsbehov i andre etasje var et viktig punkt for moderniseringen, siden vinduene med enkeltglass og den dårlig isolerte verandaen dannet en kuldebro. For å skape mer boareal og samtidig oppnå en moderne varmeisolasjon, ble det bygget en imponerende vinterhage. Den strekker seg over hele husets bredde, og omslutter både terrassen og den tidligere balkongen i andre etasje. Fordi aluminiumstaket til Solarlux-vinterhagen er utmerket isolert og omslutter husfasaden helt, kunne vinduene beholdes som de var. Den tidligere balkongen er i dag et designhøydepunkt og fungerer som et galleri.

Solarlux Wintergarten Surhuisterveen

Som for hvert eneste byggeprosjekt, utarbeidet Solarlux også her en skreddersydd løsning som tok byggherrens mange ønsker med i betraktningen. Det over elleve meter lange pulttaket SDL Akzent Plus rager cirka tre meter ut over den opprinnelige husveggen og skaper slik ekstra plass. De store glassflatene lar dagslyset strømme inn. Slik er naturen innenfor rekkevidde selv i egen stue.

Den lange fronten mot hagen er spesielt iøynefallende og er utstyrt med en foldedør fra Solarlux. Den lar seg åpnes langs hele bredden, slik at inne- og uterommet går helt sømløst over i hverandre – et spesielt høydepunkt på varme dager. En barrierefri gulvskinne sørger for enkel adgang til hagen. For at vinterhagen skal kunne benyttes hele året ble det integrert markiser og plisserte gardiner. Disse beskytter mot for høye temperaturer om sommeren og forhindrer at man blendes av solen. Med det nye påbygget oppsto det et lyst hus med god plass, hvor det innvendige og utvendige området er perfekt forbundet med hverandre, og hvor alle huseierens ønsker ble gjort til virkelighet.