Hagestue-SDL-Atrium-midtpunkt
«Jeg reiser mye i jobben og la merke til en utestue ett eller annet sted.. Jeg likte umiddelbart denne moderne og gjennomsiktige måten å beskytte terrassen mot vind og vær på.»
Stefan Holtgreife, kunde
En egen komfortsone

Alle som pusser opp eller bygger nytt, har ofte en ganske nøyaktig idé om hvordan hjemmet deres skal se ut. Det gjaldt også for Stefan Brüntrup. Stefan eier en håndverksbedrift og ønsket å skape en virkelig oase av velvære for familien sin. Spesielt i fokus: Eiendommen som ligger rett ved siden av en skog. Kunden la selv planene for den sjarmerende hagen sin. «Jeg elsker å være ute», sier han om motivasjonen sin. «For meg er hagen vår det perfekte stedet for å kose seg. Her kan jeg slappe av, nyte kvelden med familien eller bare ta en kort pust i bakken i lunsjpausen.» Det var imidlertid ikke alltid slik. «Tidligere kunne vi strengt tatt ikke bruke terrassen vår i det hele tatt. Det trakk kaldt og vinden føyk forbi på uteplassen vår. Det var rett og slett alltid for kaldt til å sitte ute og slappe av.» 

Glashaus SDL Atrium Plus
Full service som overbeviser

Til forskjell fra et rent terrasseoverbygg, er en utestue utstyrt med vinkelrette glasselementer som gir værbeskyttelse – såkalt allværsbeskyttelse.  I deilig vær skyves disse enkelt til siden med noen få håndgrep og blir til en smal stabel. Resultatet: en åpen og luftig terrasse. Stefan støtte raskt på Solarlux i løpet av undersøkelsene sine. «Jeg var kjent med navnet før», minnes han. Det som ble utslagsgivende for avgjørelsen var imidlertid den intense rådgivningen han fikk om byggeprosjektet sitt. «Jeg ble overbevist av renheten i produksjonen, kvaliteten på produktene – ja, rett og slett hele kundeservice.» 

Glashaus SDL Atrium Plus
Om ideen

Kunden planla hagen og terrassen selv, det var bare hans egne ideer som ble innlemmet i designet. Det viktigste var blandingen av komfort og åpenhet. For eksempel skulle den uhindrede utsikten mot den tilstøtende skogen bevares, samtidig som sofakroken foran terrassen skulle utstråle hygge. Dette ble oppnådd med diskré og smart plasserte skjermer av tre.  Disse skaper en behagelig avgrensning av sittegruppen, uten å hindre utsikten mot skogen. Også utestuen overbeviser med sin lette gjennomsiktighet og føyer seg harmonisk inn i hagens totalkonsept. De vertikale glasselementene er knapt synlige, slik at utsikten fra utestuen og ut mot det grønne ikke forstyrres. 

Glashaus SDL Atrium Plus
Og i dag?

Den store utestuen har blitt en uunnværlig del av terrassen: «Takket være overbygget har terrassen endelig blitt den faste plassen for hele familien og brukes nesten hver dag. Her kan du spise frokost, lunsj, studere eller bare slappe av i en solstol», fortsetter Stefan. De liker særlig godt å tilbringe kvelden sammen i utestuen sin. «Stemningen om kvelden er ganske enkelt utrolig», sier kunden begeistret. «Den opplyste utestuen og den fargede fontenen tryller frem en helt spesiell atmosfære – og vi er stadig like begeistret.» Takket være en integrert stråleovn holder utestuen en behagelig temperatur selv på kjøligere dager. «Her blir kvelden vår til en liten pause fra hverdagen, bare i egen hage», ler Stefan Brüntrup.

Du finner mer informasjon om terrassetak og hagestuer fra Solarlux her.

BESTILL NÅ: Terrassetak & Hagestuer -BROSJYREN
Er du interessert i produktene våre? Bestill våre brosjyrer og informasjonsmateriale. Send oss en e-post på info.scandinavia@solarlux.com for å bestille en utskriftsversjon hjem i posten. Hvis du ønsker å motta brosjyren digitalt, kan du bestille den i skjemaet nedenfor.