Skyvedøren-cero-Leipzig
«For å få en umiddelbar naturfølelse bestemte jeg meg for en glassfasade bestående av mest mulig uoppdelte glasselementer. Dermed kan jeg åpne rommet mot utsiden på forskjellige måter, også rundt hjørnet.»
Kerstin Baldauf, huseier
BÅDE DER OG NESTEN USYNLIG

Huseier Kerstin Baldauf ville egentlig ikke forandre på noe. Men da mannen hennes uttrykte ønsket om et eget velværelandskap, begynte ideene nesten å boble over. Resultatet: Et glasspåbygg som imponerer med sin minimalisme og enkelhet, og blir noe helt spesielt takket være det ekstraordinære designkonseptet. Ro og avslapning – nettopp disse ordene beskriver kundens sentrale ønske. «Et klassisk badstuelandskap oppfylte ikke forventningene våre», sier Kerstin om planleggingen. De enkelte rommene i velværeområdet vårt skulle –  med tanke på byggmessig ro – gå over i hverandre på en harmonisk og flytende måte.» I dag gjenspeiles dette ønsket ikke bare i selve rommene. Hele arkitekturen er redusert til det som må være synlig, uten at dette begrenser komfortnivået. «De tekniske kravene er integrert så mye som mulig i rommets utforming»,  forteller Torsten Hentsch, samarbeidende arkitekt. Takket være denne ideen danner rolige og tomme flater helheten, og forbinder de enkelte rommene med hverandre.

Schiebesystem cero Leipzig
Flytende overganger

Den største utfordringen for hele byggeprosjektet var å kombinere ideen om et moderne påbygg med den eksisterende historiske bygningen. «Det å integrere et badstuelandskap der kjøleboden var», fortsetter Torsten Hentsch, «og forvandle kjelleren til et rom med stort lysinnfall – dette er ting som ikke akkurat passer sammen ved første øyekast.» I dag har denne historiske villaen de ideelle omgivelsene for avslapning med sitt flotte velværeområde. Slik kunne den delen av villaen som vender ut mot hagen sammenkobles med påbygget på harmonisk vis. Resultatet er en utvidelse av huset som fortsetter den eksisterende bygningen med et mer moderne preg. Gammelt og nytt danner en symbiose. 

Schiebesystem cero Leipzig
Maksimalt utsyn med cero

Kerstin Baldauf: «De store vinduselementene overholder både nødvendige vær- og sikkerhetsgrenser, samtidig som de byr på den ønskede åpenheten og gjennomsiktige kledningen som vi ønsket oss til velværeområdet. Utsikten ut mot hagen begrenses nesten ikke i det hele tatt, blant annet takket være den slanke vindusprofilen.» Det var valgt glass som materiale for den nye fasaden helt fra starten av. «Den arkitektoniske tilnærmingen er avgjørende for den brede åpningen av underetasjen mot hagen», forteller Torsten. Til slutt falt valget på skyvevinduet cero for innglassingen av fasaden. «Det var en utfordring å finne en produsent som kunne oppfylle disse kravene. Så det var en stor glede for oss når vi fant en passende løsning med cero.» 

Schiebefenster cero Leipzig
Og hva sier kunden selv?

 «Velværelandskapet vårt er en klar ‘statement’», sier Kerstin. «Takket være det intense samarbeidet med arkitekten vår, er det skapt et moderne påbygg som utfyller den eksisterende bygningen og ikke stiller setter den til side.» For å oppnå dette målet jobbet designeren og interiørdesigneren sammen med arkitekten Torsten Hentsch om alle detaljer av badstuen. «Det var særlig det partnerskapsbaserte samarbeidet som lot oss skape den perfekte oasen av ro innenfor våre egne fire vegger. Hvis det er mulig, starter eller avslutter vi alltid dagen i badstulandskapet vårt. Ombyggingen har virkelig beriket hverdagen vår.»

Du finner mer informasjon om skyvedøren cero fra Solarlux her.

BESTILL NÅ: Cero-BROSJYREN
Er du interessert i produktene våre? Bestill våre brosjyrer og informasjonsmateriale. Send oss en e-post på info.scandinavia@solarlux.com for å bestille en utskriftsversjon hjem i posten. Hvis du ønsker å motta brosjyren digitalt, kan du bestille den i skjemaet nedenfor.