cero-skyvevindu-i-Bodensee
Innsjøen har inspirert oss til å gjøre at vannelementet kan oppleves i nesten alle deler av huset. De store glassfasadene med cero gir fritt utsyn til Bodensjøen – helt uavhengig av akkurat hvor i huset man befinner seg.
Huseieren
Ett hus, to ansikter

Eneboligen, som ble ferdigstilt i 2017, ligger på en av de meget ettertraktede eiendommene ved innsjøen. Den iøynefallende bygningen er på 300 m², fordelt på to etasjer. Første og andre etasje ble bygget oppå den gamle bygningen. Den eksisterende kjelleren og innendørsbassenget skulle nemlig bevares. Omgjort til et utendørsbasseng, er det tidligere innendørsbassenget nå et blikkfang på den nordvendte terrassen, mens kjelleren har fått plass til bygningsteknologien. 

«Husets geometri skal fortelle en historie», forteller Mona Bayr om ideen sin. «Og da har hver av husets geometriske særegenheter en funksjonell eller energetisk bakgrunn.» Husets grunnform er en rektangulær kube. Overetasjen ligger oppå øst- og vestfløyen. I første etasje ligger det en stor markterrasse med digre vindusfronter som forbinder den sydvendte terrassen med plattingen med svømmebasseng på nordsiden. 

cero III Bodensee
Bodensjøen er allestedsnærværende

Hele bygningen virker svært luftig og åpen, overetasjen virker faktisk som om den svever fritt. «Huset ble holdt så gjennomsiktig som mulig mot både nord- og sørsiden, for å gi hele bygningen en særlig letthetsfølelse. De store skyggespaltene mellom øst- og vestfløyen understreker også effekten av den svevende andreetasjen.» Nesten hele husets ytterfasade er laget av glass. Arkitekten bestemte seg for cero, et skyvedørsystem som muliggjør særdeles store glassflater. Nesten uansett hvor man befinner seg i huset faller blikket på Bodensjøen, takket være de store glassflatene. 

cero III Bodensee
Maksimalt utsyn med cero

«Huseieren ønsket å se sjøen fra så mange ulike posisjoner som overhodet mulig», fortsetter den unge arkitekten om designet sitt. «Slik oppsto ideen om å ikke  plassere glasselementene rett ved bygningens kanter, men å i stedet rykke dem litt inn.» På grunn av de smale profilene til den maksimale skyvedøren, opprettholdes  effekten av de gjennomgående komponentene. De midtstilte glasselementene støtter dessuten også arkitektens overordnede konsept. Totalt ble det bygget med 140 m² glass. Nesten alle elementene kan åpnes. «På varme dager kan nord- og sørfasadene åpnes – en umiddelbar økning i boareal på grunn av terrassene.» 

cero III Bodensee
Huset med en viss letthet

Arkitekten fant prosjektet spennende helt fra starten av. «Beliggenheten rett ved sjøen og huseierens forestillinger om at vannet alltid skulle være synlig som et bevegelig element, gjorde planleggingen veldig interessant for meg», forteller Mona Bayr. «De hvite byggematerialene kombinert med mye glass gjør bygningen meget lys. I tillegg gir de huset en viss letthet.»

Familien på tre har bodd rett ved Bodensjøen siden 2017. «Planleggings- og designfasen tok omtrent ett år», minnes kunden. «Vi jobbet tett sammen med arkitekten for å innlemme våre egne ideer og ønsker i planleggingen.»  
 

Husets grunnplan
Ground plan cero

Du finner mer informasjon om skyvedøren cero fra Solarlux her.

BESTILL NÅ: Cero-BROSJYREN
Er du interessert i produktene våre? Bestill våre brosjyrer og informasjonsmateriale. Send oss en e-post på info.scandinavia@solarlux.com for å bestille en utskriftsversjon hjem i posten. Hvis du ønsker å motta brosjyren digitalt, kan du bestille den i skjemaet nedenfor.